Koordinatörlüğü Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Dış ilişkiler Birimi tarafından yürütülen “Çukurova Erasmus Staj Konsorsiyumu” ilk toplantısını yaptı.

ÇÜ Kayıkhanesindeki toplantı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın, ÇÜ Dış İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Harun Arıkan,  oluşumun ortakları olan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Adana Sanayi Odası ve Mersin Ticaret/Sanayi Odası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda çalışmalarla ilgili bilgi veren ÇÜ Dış İlişkiler Birimi Erasmus Staj Hareketliliği Danışmanı Uzm. Aysun Özyol, bu projenin Türkiye genelinde Ulusal Ajans tarafından kabul edilmiş 12 konsorsiyumdan biri olduğunu söyledi. Özyol, Çukurova Erasmus Staj Konsorsiyumu’nun aynı zamanda Çukurova Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülecek ilk staj konsorsiyumu olma özelliği taşıdığını bildirdi.

 

Hedef 85-90 Kişinin Değişim Programından Yararlanmasını Sağlamak

Ulusal Ajans tarafından sağlanan hibeyle öğrencilere AB ülkelerinde staj olanağı sağlanacağını belirten Özyol, “Konsorsiyumda kullanılacak toplam 118 bin 168 Avro hibe miktarı ile tahminen 85-90 kişinin değişim yapılmasının hedefliyoruz.” dedi.

Konsorsiyumun amacının, ortaklar aracılığıyla kurulacak bağlantılarla öğrencilere daha kaliteli staj olanakları sunabilmek olduğunu söyleyen Aysun Özyol, “Bölgenin ihtiyacı olan işgücünün yetiştirilmesi için gönderilecek öğrencilerin, bilgiyi pratiğe dönüştürme fırsatını yakalamasının yanı sıra uluslararası anlamda iş deneyimi elde edecek olmasını da çok önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.

 
 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Diş İlişkiler Birimi bünyesinde faaliyet gösteren Erasmus Ofisi,  Ulusal Ajans tarafından düzenlenen törenle “Erasmus+ Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu Sertifikası”nı aldı.

Erasmus+ Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumları Proje Yönetim Toplantısı Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Erasmus+ Programı Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği kapsamında 2014 ve 2015 yılında Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu alarak 2014 proje döneminde Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği projesi yürüten ve 2015 proje döneminde de aynı projeyi yürütmek üzere Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na Hibe Sözleşmesi imzalama sürecinde bulunan kuruluşların temsilcileri katıldı.

Akreditasyon Sertifikası 2014-2017 Yılları İçin Geçerli Olacak…

Çukurova Üniversitesi’nin de temsil edildiği toplantıda, ‘Erasmus+ Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu Sertifikası’ kurum temsilcilerine teslim edildi. Çukurova Üniversitesi koordinatörlüğünde olan “ÇukurovaMED Staj Konsorsiyumu”nun, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Adana Sanayi Odası ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ortaklarıyla yürütüldüğü bildirilirken, akreditasyon sertifikasının 2014-2017 yılları için geçerli olduğu kaydedildi.

Engelli Öğrencilerin de Yararlanabilmesi İçin Çalışma Yapılacak.

Konuyla ilgili bilgi veren ÇÜ Erasmus Ofisi yetkilileri şunları kaydetti;

“Proje kapsamında şimdiye kadar 33 öğrenci değişimden yararlandı ve Mayıs 2016’ya kadar devam edecek. Yine proje kapsamında Almanya, Finlandiya, İngiltere, İrlanda’dan farklı sektörlerde bulunan uzman personel ders vermek üzere proje ortağı üniversiteleri ziyaret edecek. Yeni proje kapsamında dezavantajlı bölüm öğrencileri (meslek yüksekokulu öğrencileri) ile engelli öğrencilerin de staj hareketliliğinden yararlanabilmesi için çalışma yapılacak. Yeni verilecek proje kapsamında bölgenin ihtiyacı olan işgücünün belirlenebilmesi ve bu yönde staj öğrencilerinin seçilebilmesi, üye firmalar aracılığı ile bağlantı kurulabilecek işletmelere ulaşılabilmesi açısından Adana Sanayi Odası da bir sosyal ortak olarak projeye iştirak edecek. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile STK'lar ile görüşmeler devam ediyor.”

 

CukurovaMed Erasmus+ Staj Konsorsiyumu Ikinci Toplantisi Yapildi (13.02.2017)

Erasmus+ Programı Ana Eylem 1 kapsamında; üniversitemiz Dış İlişkiler Birimi tarafından, 2014-2016 döneminde Erasmus+ ( Plus ) Programı kapsamında Staj Hareketlilik faaliyeti gerçekleştirmek amacı ile Türk Ulusal Ajansı'na yapılan "Yükseköğretim Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu" başvurularının değerlendirme süreci sonunda Çukurova Üniversitesi Koordinatörlüğünde üç bölge üniversitesi (Çağ Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Mersin Üniversitesi) ile Adana Sanayi Odası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında yürütülmesi düşünülen ‘'Erasmus Staj Konsorsiyumu'' başvurusu uygunluk ve kalite değerlendirmesi aşamalarında başarılı olarak, 2014 yılında başvuruda bulunan 12 konsorsiyumdan biri olarak akredite olmuştu. 
( https://goo.gl/58B1sz )

               
Konsorsiyum projesi kapsamında Ulusal Ajans tarafından 118 bin 168 Avro hibe tahsis edilmiş olup, toplam 38 lisans,yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin 2 aydan 12 aya kadar Avrupa’da staj yapmalarına olanak sağlanmış olup ( https://goo.gl/BY923W ), başta Hollanda, Almanya, İngiltere ve Finlandiya olmak üzere yurt dışında ki çeşitli işletmelerden uzmanlar davet edilip                             ( https://goo.gl/f3CfEI ),öğrencilerle deneyim paylaşımı yapmaları sağlanmış ve workshoplar düzenlenmiştir. Konsorsiyum kapsamında üniversitemizde farklı bölümlerde eğitim gören 3 öğrencimiz Çek Cumhuriyeti, Malta ve İtalya ülkeleri olmak üzere toplam 11 ay staj hareketliliğinden faydalanmışlardır.

Bu anlamda üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Basri ÇALIŞKAN’ın katkılarıyla, Nisan 2016 tarihinde Almanya’da bulunan ICT Consulting firmasından Sayın Düzgün GÜL üniversitemiz öğrencilerine ‘ders verme hareketliliği’ kapsamında üniversitemizi ziyaret etmiştir. 

Bu ziyaret çerçevesinde; Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencilerine düzenlenen seminerde “Trending Topics for the Next Coming Years in ICT” başlığı altında;


•    Bilgi ve İletişim teknolojileri konularında proje süreçlerinin oluşumu, değerlendirmesi ve üretimi
•    Mühendislik tanımı ve yaklaşımlar. 
•    Teknolojik olarak hangi gereçlerin daha etkin kullanıldıkları ve sistemsel metotlar.
•    Yurt dışında is hayati ve önemli olan değerler, kültürel / sosyal farklılıklar ve bu farklılıklarda ayni amaç uğruna çalışabilmek.
•    Öğrencilere amacın belirlenmesinin önemi ve bu amaca ulaşmak için uygulanabilecek metotlar,
•    Yurt dışı iş fırsatları, kişisel değerlendirmeler ve kişisel gelişim.
•    Yabancı dil ihtiyacı, Hindistan ve Türkiye konusunda karşılaştırmalar.
•    CV/Özgeçmiş yazımının önemi, kişisel sunum ve pazarlamanın etkisi konuları ile ilgili bilgi paylaşımı yapıldı.

Söz konusu konsorsiyum kapsamında, aynı ortaklar bir araya gelerek 2017-2018 Dönemi için proje başvurusunda bulunmuş, proje kabul edilmiş ve   ( https://goo.gl/A9qCCe ) ve Ulusal Ajans tarafından 82 bin 350 Avro hibe tahsis edilmiştir. ÇukurovaMED Staj Konsorsiyumu adı verilen projenin ikinci toplantısı konsorsiyum ortaklarıın katılımıyla ÇÜ Dış İlişkiler Birimi Toplantı salonunda ÇukurovaMed Staj Hareketliliği Danışmanı Uzm. Aysun Özyol önderliğinde gerçekleştirildi. 

                            


Üniversitemiz Dış İlişkiler ve Erasmus Kurum Koordinatörü Okt. Dr. Serpil UÇAR ve Erasmus Program Sorumlusu Uzm. Funda ÖZBAKIR’ın katılmış olduğu proje toplantısında; süreç içerisinde yapılması gerekenler, konsorsiyum ortakları arasında görev dağılımı yapılacak alanların belirlenmesi ve özellikle öğreticilerin eğitimi alanında neler yapılması gerektiği gibi konuların ele alındığı toplantıda bölgenin ihtiyacı olan işgücünün yetiştirilmesi için gönderilecek öğrencilerin bilgiyi pratiğe dönüştürme fırsatı, öğrencilerin uluslararası anlamda iş deneyimi elde etmeleri, yurt dışında bulunan farklı sektörlerdeki uzmanları ortak olan üniversitelere davet ederek öğrencilerle bilgi deneyimi paylaşmaları amaçlanmıştır.

CukurovaMed Erasmus+ Staj Konsorsiyumu 3. Toplantisi Yapildi

Erasmus+ Programı Ana Eylem 1 kapsamında; üniversitemiz Dış İlişkiler Birimi tarafından, 2014-2016 döneminde Erasmus+ ( Plus ) Programı kapsamında Staj Hareketlilik faaliyeti gerçekleştirmek amacı ile Türk Ulusal Ajansı'na yapılan "Yükseköğretim Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu" başvurularının değerlendirme süreci sonunda Çukurova Üniversitesi Koordinatörlüğünde üç bölge üniversitesi (Çağ Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Mersin Üniversitesi) ile Adana Sanayi Odası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında yürütülmesi düşünülen ‘'Erasmus Staj Konsorsiyumu'' başvurusu uygunluk ve kalite değerlendirmesi aşamalarında başarılı olarak, 2014 yılında başvuruda bulunan 12 konsorsiyumdan biri olarak akredite olmuştu. 

Söz konusu konsorsiyum kapsamında, aynı ortaklar bir araya gelerek 2017-2018 Dönemi için proje başvurusunda bulunmuş, proje kabul edilmiş ve Ulusal Ajans tarafından 82 bin 350 Avro hibe tahsis edilmiştir. ÇukurovaMED Staj Konsorsiyumu adı verilen projenin ikinci toplantısı konsorsiyum ortaklarıın katılımıyla ÇÜ Dış İlişkiler Birimi Toplantı salonunda ÇukurovaMed Staj Hareketliliği Danışmanı Uzm. Aysun Özyol önderliğinde gerçekleştirilmişti. Konsorsiyum kapsamında 3. toplantı  Tarsus/ Mersin’de bulunan Çağ Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir.

Üniversitemiz Dış İlişkiler ve Erasmus Kurum Koordinatörü Okt. Dr. Serpil UÇAR ve Erasmus Program Sorumlusu Uzm. Funda ÖZBAKIR’ın katılmış olduğu proje toplantısında; hareketliliğin ECHE kurallarına   uygun nitelikte yürütülmesi açısından yapılacak olan faaliyetlerin organize edilmesi ve yapılması gerekenler, izlenmesi gereken süreç ve konsorsiyum ortakları arasında hibe dağılımı gibi konular ele alınmıştır. Toplantıda ayrıca konsorsiyum sürecinde personel hareketliliği kapsamında, işletmelerden kurumlara ders/seminer vermek amacıyla davet edilecek personel ve detayları hakkında ortaklar arasında fikir paylaşımları yapılmış olup, faaliyetten tüm ortakların eşit oranda yararlanmaları kararlaştırılmıştır.

CukurovaMed Erasmus+ Staj Konsorsiyumu 2017/2018 İlk Toplantisi Yapildi


Erasmus+ Programı Ana Eylem 1 kapsamında; üniversitemiz Dış İlişkiler Birimi tarafından, 2014-2016 döneminde Erasmus+ ( Plus ) Programı kapsamında Staj Hareketlilik faaliyeti gerçekleştirmek amacı ile Türk Ulusal Ajansı'na yapılan "Yükseköğretim Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu" başvurularının değerlendirme süreci sonunda Çukurova Üniversitesi Koordinatörlüğünde dört bölge üniversitesi (Çağ Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi) ile Adana Sanayi Odası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında yürütülmesi düşünülen ‘'Erasmus Staj Konsorsiyumu'' başvurusu uygunluk ve kalite değerlendirmesi aşamalarında başarılı olarak, 2014 yılında başvuruda bulunan 12 konsorsiyumdan biri olarak akredite olmuştu. 

Söz konusu konsorsiyum kapsamında, aynı ortaklar bir araya gelerek 2017-2018 Dönemi için proje başvurusunda bulunmuş, proje kabul edilmiş ve Ulusal Ajans tarafından 82 bin 350 Avro hibe tahsis edilmiştir. ÇukurovaMED Staj Konsorsiyumu adı verilen projenin ikinci toplantısı konsorsiyum ortaklarıın katılımıyla ÇÜ Dış İlişkiler Birimi Toplantı salonunda ÇukurovaMed Staj Hareketliliği Danışmanı Uzm. Aysun Özyol önderliğinde gerçekleştirilmişti. Konsorsiyum kapsamında 4. toplantı  Okt. Semra Sadık Krupka önerliğinde 06 EKim 2017 tarihinde, Adana’da bulunan Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir.

Üniversitemiz Dış İlişkiler ve Erasmus Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Serpil UÇAR ve Erasmus Program Sorumlusu Uzm. Funda ÖZBAKIR’ın katılmış olduğu proje toplantısında; hareketliliğin ECHE kurallarına   uygun nitelikte yürütülmesi açısından yapılacak olan faaliyetlerin organize edilmesi ve yapılması gerekenler, izlenmesi gereken süreç ve konsorsiyum ortakları arasında hibe dağılımı gibi konular ele alınmıştır. Toplantıda ayrıca konsorsiyum sürecinde personel hareketliliği kapsamında, işletmelerden kurumlara ders/seminer vermek amacıyla davet edilecek ve gönderilecek personel ve detayları hakkında ortaklar arasında fikir paylaşımları yapılmış olup, faaliyetten tüm ortakların eşit oranda yararlanmaları kararlaştırılmıştır.

CukurovaMED 2018 Projesi’nin İlk Toplantısı Yapıldı

11 Aralık 2018
CukurovaMED 2018 Projesi’nin İlk Toplantısı Yapıldı

Çukurova Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde yürütülen CukurovaMED Staj Konsorsiyum Projesinin yeni dönem toplantısı Dış İlişkiler Birimi toplantı salonunda tüm yükseköğretim ortaklarının katılımıyla gerçekleşti.


Toplantıya Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Erasmus Koordinatörleri ve Dış İlişkiler yetkilileri katıldı.

Erasmus+ Programı kapsamında hareketlilik faaliyeti gerçekleştirme amacı ile Ulusal Ajansa yapılan “Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu” başvurularının değerlendirme süreci sonucu Çukurova Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde yürütülen CukurovaMED Staj Konsorsiyum projesi yeniden akredite oldu. 2014 Proje Dönemi ve 2016 Proje Dönemini başarıyla tamamlayan konsorsiyum projesi, yeni dönemde Toros Üniversitesi’ni de dahil ederek ortak sayısını dokuza yükseltti.


ÇukurovaMED Toplantısı Çukurova Üniversitesi Ev Sahipliğinde Toplandı.

Prof. Dr. Harun Arıkan’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, Erasmus Kurum Koordinatörü Semra Sadık Krupka ve Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Müge Ergin’in 2016 Projesini değerlendirme ve 2018 projesinin yürütülmesine ilişkin hareketlilik takvimi ve hibe yönetimi konusunda yaptıkları sunumla devam etti. Toplantının birinci bölümünde projeye yeni katılan Toros Üniversitesi’nin proje uygulamasına yönelik soruları cevaplandı.


Proje Ortaklarını Sunumlarını Yaptı.

Toplantının ikinci bölümünde proje ortakları 2018 projesinin kurumsal etkilerini ve konsorsiyum çerçevesinde yürütülen faaliyetlerini değerlendiren sunumlarını gerçekleştirdi. Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Yunus Çelik, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden ilk staj öğrencilerini Erasmus Konsorsiyum Projesi ile yurt dışına gönderdiklerini ve proje sayesinde staj hareketliliği ve personel hareketliliği faaliyetleri konusunda oldukça deneyim sahibi olduklarını ifade etti. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinden Öğr. Gör. Funda Özbakır da proje kapsamında gerçekleştirilen iyi uygulama örnekleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Mersin Üniversitesinden Öğr. Gör. Duygu Sümer proje kapsamında yurt dışına gönderilen personellerin izlenimleri ve staj olanaklarını görüşmek üzere Dış İlişkiler sorumluları olarak yaptıkları işletme ziyaretleri hakkında açıklamalarda bulundu. Çağ Üniversitesinden Gül Kulak proje sayesinde farklı sektörlerden davet ettikleri uzmanlar konusunda kurumsal anlamda kazanımlarından bahsederken Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden Aylin Yardımcı sunumunda 2018 projesi değerlendirmesi ve ortaklarla etkili iletişim konularına değindi.


Toplantı, ortakların iyi uygulama örneklerinin ardından proje yönetim toplantılarının takviminin belirlenmesiyle sona erdi.



ÇukurovaMED Toplantısı  Üniversitesimiz Ev Sahipliğinde Toplandı.

OKÜ Dış İlişkiler ve Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Susran Erkan EROĞLU'nun açılış konuşması ile başlayan ÇukurovaMED Konsorsiyum toplantısı Çukurova Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Semra Sadık Krupka'nın 2019 yılı proje yönetimi değerlendirmesi ve güncel gelişmeler hakkında yaptığı sunum ile devam etti. Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Adana Sanayi Odasından temsicilerin katıldığı toplantıda 2018-2019 Erasmus+ Staj Konsorsiyumu kapsamında konsorsiyum ortakları arasında hibe paylaşımı, yeni dönem hibe proje başvurusu, faaliyetlerin organize edilmesi, ziyaret edilebilecek kurumlar ve davet edilecek personel ile ilgili ve gelecek dönem planlaması hakkında karşılıklı bilgi paylaşımı yapıldı. 

Toplantı, ortakların iyi uygulama örneklerinin ardından proje yönetim toplantılarının takviminin belirlenmesiyle sona erdi.


Görüntülenme Sayısı: 578